Galerii: Steineri aeda kerkis indiaanitelk

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnus Steineri aeda püstitati Ameerika nädala raames indiaanitelk.
Pärnus Steineri aeda püstitati Ameerika nädala raames indiaanitelk. Foto: Ants Liigus

Eile õhtul püstitati Pärnus toimuva Ameerika nädala raames Steineri aeda indiaanitelk, kus telgi avamisjärgses jututoas rääkis oma Ameerika indiaanlaste seas elamise kogemusest Andres Lill.

Indiaanitelgi püstitamise eestvedaja on Ameerika nädala ajal Arizona osariiki esindav MTÜ Hingerahu, koostööd tehakse Steineri aia kõrval asuva Maarja-Magdaleena gildiga.

MTÜ Hingerahu esindaja Indrek Linnuste sõnutsi sai Arizona osariik valitud, sest ta on isegi seal paar kuud elanud. Linnuste arvates ei saa Ameerika kultuuri tutvustades mööda minna sealsetest põliselanikest.

Paariks nädalaks üles jäävas telgis on plaanis korraldada nii mõnigi ettevõtmine.

Praeguste plaandide kohaselt tuleb reservaadis elamise kogemusest 29. oktoobril rääkima indiaanikultuuri asjatundja Ave Oit ning Maarja-Magdaleena gildi majas vaadatakse Ameerika-teemalisi lühifilme. Kadri Rebase eestvedamisel valmistatakse unenäopüüdjaid, mis legendi kohaselt lasevad läbi vaid head unenäod ja peletavad halvad.

Maarja-Magdaleena gildi turundusjuht Külliki Kikkas arvas, et kuna telk on püsti, võiks seal selle paari nädala jooksul midagi korraldada. Nendest ettevõtmistest antakse linnarahvale teada.

Ameerika nädala sündmustel saab silma peal hoida Raeküla Vanakooli seltsi kodulehe kaudu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles