Pärnu mudaravilas avatakse järgmisel suvel spaahotell

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu üks sümboleid on tagantpoolt vaadates üpris armetus seisus.
Pärnu üks sümboleid on tagantpoolt vaadates üpris armetus seisus. Foto: Urmas Luik

Pärnu mudaravilast spaahotelli ehitada sooviv osaühing Mudaravila Investeeringud loodab peagi ehitustöödega alustada ja hotelli järgmise suve teises pooles avada.

“Paar nädalat läheb veel ehitusloa ja ehitaja leidmisega aega,” ütles Mudaravila Investeeringute juhatuse liige Margus Kangur. Praegu täpsustab ettevõte ehitusloa saamiseks muinsuskaitsetingimusi ja otsib ehitajat, kelle pakkumine äriplaaniga sobiks.

Pärnu linnavalitsusega sõlmitud hoonestusõiguse lepingu järgi peaks spaahotell uksed avama 1. juulil. “Nibin-nabin vahest jõuab. Täpse valmimisaja saan öelda kahe nädala pärast, kui ehitaja on teada,” rääkis Kangur.

Mere poole juurdeehitus

Mudaravila Investeeringud kavatseb vana mudaravila rekonstrueerida basseinidest ja saunadest koosnevaks lõõgastusalaks ning ehitada sellest 16 meetrit mere poole põhiosas kolmekorruselise juurdeehituse. Selle esimesele korrusele on planeeritud restoran ja kohvik, teisele ja kolmandale korrusele 60–64 hotellituba. Osaliselt on majal tehnilistest ruumidest koosnev neljas korrus, mis teeb hoone 14 meetri kõrguseks, ent põhiosa jääb 11 meetrit kõrgeks.

Mudaravilas asuv lõõgastusala on galeriide kaudu uue hoonega ühendatud. Maja hoovi on plaanitud 6 x 10 meetri suurune välibassein spaaklientidele ning jalutusala.

Algne plaan nägi ette mudaravila ja rannahoone vahelise parkla 70–80kohaliseks laiendamist. Kanguri sõnutsi poleks seda spaahotellile vaja, sest detailplaneeringu ja arhitektuurikonkursi käigus on selgunud, et hotelli parkimiskohad mahuvad oma maale. Kas parklat laiendatakse, sõltub läbirääkimistest linnavalitsusega.

Üheksa miljoni suurune investeering

Mudaravila Investeeringute omanikud on eri juriidiliste isikute kaudu Kangur, Aare Parts, Tarmo Sumberg, Andres Rätsepp, Aivar Pärna ja Rootsi kodanik Kenneth Andrew Lewis. Pärnu linnalt 2008. aastal Ranna puiestee 1 kinnistu 50aastase hoonestusõiguse omandanud ettevõtte äriplaan näeb ette spaahotelli valmisehitamist ja selle Legendijuhtimise Aktsiaseltsile rendile andmist.

Mudaravila Investeeringud paigutab spaahotelli ehitusse ligi üheksa miljonit eurot. 25–30 protsenti sellest moodustab omakapital. Legendijuhtimise AS opereerib Tallinnas hotelli Kolm Õde ja Kuressaares Georg Ots SPA hotelli.

Mudaravila uuendamine on üks väheseid ehitusi, millega Pärnus lähiajal alustatakse. Küsimusele, kas ta ei karda praegu äriprojektiga algust teha, vastas Kangur, et spaa- ja hotelliäris on sel aastal täitumus olnud väga hea.

“Risk on selles, mis üldse toimub. Kas Euroopa veab välja. Loodame, et veab,” oli Kangur üldise majandusolukorra suhtes pigem optimistlik. Mudaravila puhul huvitavad teda eeskätt ehitushinnad, millest ettevõtmise käekäik sõltub.

 

Uus spaahotell

 senistest luksuslikum ja kvaliteetsem

 60–64 hotellituba

 restoran ja kohvik

 6 x 10 meetri suurune välibassein

Andmed: OÜ Mudaravila Investeeringud

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles