Piltuudis: ristluslaevaga Serenissima Pärnu jõudnud turistid läksid kartulit võtma

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teist korda Pärnut külastav lõbusõidulaev Serenissima tõi siia 90 reisijat Suurbritanniast ja USAst.
Teist korda Pärnut külastav lõbusõidulaev Serenissima tõi siia 90 reisijat Suurbritanniast ja USAst. Foto: Lilli Tölp /

Täna hommikul sildus Pärnu sadamas lõbusõidulaev Serenissima, mis tõi siia 90 reisijat Suurbritanniast ja USAst.

Nagu traditsiooniks on saanud, tervitas tulijaid orkester ja kesklinna kaid kattis punane vaip.

Kruiisituristid veedavad päeva Pärnumaal ja Viljandis: külastatakse Tamme ürditalu, Vene talu, Kurgjat ja Viljandit.

Ekskursioonide korraldaja Viivika Orula sõnutsi saavad reisilised muu hulgas kartulit võtta, harjutada kätt või valmistamises ja proovida kaelkookegi.

Plaanide kohaselt suundub Serenissima Pärnust kell 21 Riiga.

Serenissima asus teele Stockholmist ja külastab merereisil Helsingit, Peterburi, Tallinna, Saaremaad, Pärnut, Riiat, Klaipedat, Gdanski, Sassnitzi, Lübecki, Kieli, Brügget ja lõpetab reisi Inglismaal Doveris. Leavafirma kodulehel on sellise reisi hinnaks märgitud ligemale 6350 eurot. Tänavusel reisil on koolitajatena kaasas kaks tunnustatud endist endist briti mereväe kõrget ohvitseri, kes reisijatele merereisi ajal loenguid peavad.

Serenissima külastas samasugusel tuuril Pärnut mullugi. Siin on tänavu kahel korral peatunud ka ristluslaev Island Sky. Kokku tutvub suvepealinnaga sel aastal ligemale 300 kruiisituristi ehk niisama palju kui mullugi.

Kui kõik kavakohaselt läheb, on suuremat laevaturistide arvu oodata 2019. aastal. Järgmisel suvel 26. juulil väisab Pärnut ristluslaev Deutschland, mis on 175 meetrit pikk ja 24 meetrit lai ning mahutab 600 reisijat.

“Tuleval aastal loodame vastu võtta üle viie ristluslaeva,” ütles AS Pärnu Sadama nõukogu liige Kaspar Kokk mais. “Kui turistide arv tõuseb 1000 kanti, on see juba mingi number.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles