Veelinnujahile tulnud Itaalia turistid kütavad taas Kihnus kirgi

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Linnujaht. Foto on illustreeriv.
Linnujaht. Foto on illustreeriv. Foto: Philip Issa/AP/Scanpix

Eile alanud veelinnujahi hooaeg on taas kired lõkkele löönud. Eriti tuliselt on kirgede torm puhkenud Kihnus, kuhu on saabunud esimesed Itaalia jahituristid, kelle varem sotsiaalmeediasse jõudnud poseeritud fotod jalge ette kuhjatud jahisaagiga on paljusid nörritanud.

Tapatalgute vastu veelinnujahil on viimastel päevadel sõna võtnud nii Eesti ornitoloogiaühing (EOÜ), loomakaitseselts,kui osa Kihnu elanikkegi. Jahimeeste seltsi hinnangul on emotsioonid üle paisutatud ja küttide tegevus igati korrektne.

SA Kihnu Kultuuriruumi juhataja Mare Mätase arvates on itaallaste kommertsjaht arulage. Tema sõnutsi on kihnlased jagunenud sel teemal kahte leeri, ent kõvema häälega sellest omavahel ei räägita, sest ei taheta riidu minna.

Mätase jutu järgi pole linnujaht Kihnu pärimuskultuuri osa, vaid puhas äri. “Kihnus on läbi ajaloo linde kütitud, kuid selline kommertsjaht on vastuvõetamatu,” leidis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles