Martensi väljakul saab osta toitu omakandi talutootjatelt

Joosep Laik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kurgiviilusalat kohalikust toorainest.
Kurgiviilusalat kohalikust toorainest. Foto: Erakogu

Neljapäeva pärastlõunal saab Pärnu linna südames Martensi väljakul osta piirkonnas kasvatatud toitu, suhelda tootjatega ja osaleda õpitubades, seejärel avaneb võimalus võtta osa talutootjate õhtusöögist.

“Õhtul on võimalus nautida ehtsat Pärnumaa talutoitu koos talutootjatega. Õhtusöökidega soovime hoogustada kohaliku talutooraine kasutamist restoranides ja majutuskohtades ja kasvatada meie teadlikkust kohaliku toidu väärtuste suhtes,” rääkis Pärnumaa maitsete aasta projektijuht Kadi Elmeste. Külalistele pakutakse näiteks heeringatiramisut ja Kapteni talu kalašnitslit. 

Pärnumaa maitsete õhtusöök on osa “Talust taldrikuni” õhtusöögisarjast, mis toimub 21.–25. augustil kogu Eestis.​Õhtusöögile ootavad üle-eestilise avatud talude päeva korraldajad kõiki huvilisi neljapäeval kell 19 Kapteni tallu Lindi külas.

Pärnumaa on maaeluministeerium valinud tänavuseks Eesti toidupiirkonnaks. Kohaliku toidu tutvustamiseks valitakse toidupiirkonda kolmandat aastat ja selle paikkonna  toidukultuurile pööratakse aasta jooksul suuremat tähelepanu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles