Vladimir Kuke nimelise laskespordi mälestusvõistluse võitis Pärnu malevkonna tiim

Meelis Kalme
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jahirelv. Pilt on illustratiivne.
Jahirelv. Pilt on illustratiivne. Foto: Marko Saarm

Tänase laskespordivõistluse pani kinni Pärnu malevkonna meeskond: Aare Väliste, Toomas Juksar, Joe Lepp ja Tarvi Markson.

Teise koha saavutas Kikepera malevkonna võistkond ja kolmandaks jäid Soome reservohvitserid. Tiime oli kokku kuus, neist kaks Soomest ja ülejäänud Pärnumaa laskurid.

“Võidu tõi ühtlane esinemine, kõik lasid välja hea tulemuse. Siiski ei olnud võit ülekaalukas ja Kikepera malevkonna tulemus jõudis üsna lähedale,” rääkis Ats Raudsepp, üks võistluse korraldajaid.

Meeskonnad pidid oskused proovile panema, lastes eri kaliibriga automaatidest, sileraudsest jahipüssist ja püstolist.

Vladimir Kuke nimelise laskevõistluse eesmärk on peale parimate laskurite välja selgitamise populariseerida lahingrelvast laskmist kaitseliitlaste hulgas ja teha koostööd sõprusorganisatsioonidega.

Kukk oli Pärnumaaga tihedalt seotud laskur, kes teise maailmasõja ajal sai haavata ning sattus seejärel Austriasse ja hiljem Šveitsi, kus aastal 1947 tuli väikepüssist püstiasendis laskmises Šveitsi meistriks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles