Kutsehariduskeskusse astub 450 õppurit

Joosep Laik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnumaa kutsehariduskeskuses alustab õpinguid 450 inimest.
Pärnumaa kutsehariduskeskuses alustab õpinguid 450 inimest. Foto: Urmas Luik

Pärnumaa kutsehariduskeskusesse (PKHK) laekus 584 sisseastumisavaldust ja tänavu sügisel alustab seal ameti omandamist 450 õpilast.

PKHK avalike suhete juhi Anneli Rabbi sõnutsi on uute õpilaste arv laias laastus samaks jäänud. Kutsekeskharidusõppe kõige menukam eriala oli Rabbi sõnutsi IT-süsteemide nooremspetsialist (konkurss kohale 1,73 inimest), millele järgnesid turismiettevõtte teenindaja (1,5), keevitaja (1,27), sisetööde elektriku (1,27) ja ehitusviimistluse eriala (1,2).

“Keskhariduse baasil kutseõppes oli populaarseim ärikorralduse spetsialist (2,8), seejärel kosmeetik (2,75), IT-süsteemide nooremspetsialist (2,2), juuksur (2,13) ja raamatupidaja (1,17),” loetles Rabbi.

Vastuvõtt jätkub vabade kohtadega erialadel, millest uus on  fotoelektriliste elektritootmisüsteemide paigaldaja. Samuti oodatakse omandama hooldustöötaja, koka, väikeettevõtja, müügikorraldaja, sekretäri, pagari- ja kondiitritoodete tehnoloogi, müügikorraldaja, kivi- ja betoonkonstruktsioonide ehitaja kutset.

Õpilaskohad täidetakse avalduste vormistamise ajalises järjestuses. Kui õpperühm on komplekteeritud, vastuvõtt lõpeb.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles