Villa Artises algab lõhnavate töötubade sari

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ravimtaimeaed.
Ravimtaimeaed. Foto: RAIGO PAJULA/PM/SCANPIX BALTICS

Tallinnast Pärnusse kui parema elukeskkonnaga linna kolinud taimeterapeut Eve Soosalu korraldab pärnakatele töötubade sarja, esimeses töötoas valmistab iga osaleja endale tervendava lõhnaõli.
 

Soosalu sõnade järgi on koduaed meie kõige parem apteek. Aga kuidas seda märgata ja ära tunda taimi, mis meid aidata võivad? Taime- ehk fütoterapeut annab oma töötubades ülevaate ravimtaimede korjamisest, kuivatamisest ja säilitamisest, taimeteede ja tinktuuride valmistamisest ning kasutamisest.

Pärnus villa Artises toimuvas esimeses töötoas 9. novembril on põhirõhk eeterlikel õlidel. Soosalu tutvutab nende kasutusvõimalusi igapäevaelus, olgu selleks siis meeleolu loomine, tervendamine või ruumide puhastamine.

Valides komponente üle 35 eeterliku õli hulgast, saab iga osavõtja teha endale töötoas tervendava lõhnaõli ja selle kaunis pudelikeses kaasa võtta.

Viivika Orula villa Artisest teadis rääkida, et Soosalul on varuks jagada ka paar aromaatset nippi külmetushaigustest hoidumiseks, mis sügise ja talvega kipuvad kaasnema.

Kõik koolitustel kasutatavad ürdid on Soosalu enda korjatud ja kuivatatud.

Fütoterapeut Eve Soosalu on tegelnud taimede ja nende mõju uurimisega inimesele juba aastaid. Korduvalt on ta end täiendanud Soomes sealsete asjatundjate kursustel.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles