Noored kolisid üksikusse koolimajja

Mari Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indrek ja Merike Bachman kolisid kooli­majja märgilisel kuupäeval, 1. septembril üheksa aastat tagasi.
Indrek ja Merike Bachman kolisid kooli­majja märgilisel kuupäeval, 1. septembril üheksa aastat tagasi. Foto: Mihkel Maripuu /Postimees

Pärnu jõe maalilisel kaldal asuva eestiaegse Samliku koolimaja võimlas ootavad nüüd järgmisi matkajaid mõlad ja päästevestid.

Uuest, 1934. aastal valminud Samliku koolihoonest Pärnu- ja Järvamaa piiril on saanud matkamaja. Kool oli Samlikul ümberkaudsete külade kooskäimiskoht juba 19. sajandil. Tänapäeval ­kogunevad seal loodusehuvilised, sealt algavad ning seal lõpevad nii jalgsi- kui kanuu- ja parvematkad. Samas asub perekond Bachmanite kodu, kust umbes 20 kilomeetrit nii Türile kui Vändrasse.

Tänavu möödub kooli sulgemisest 20 aastat: viimane koolikell helises Samlikul 1998. aastal, kui algkoolis käis üle kümne ­lapse. Hiilgeajal, 1950ndate lõpul paisus kool koguni seitsmeklassiliseks, kokku ligemale 80 õpilast. Indrek ja Merike Bachman kolisid koolimajja märgilisel kuupäeval, 1. septembril üheksa aastat tagasi. Samliku kooli ostis 2000. aastal Indreku vilistlasest isa ja hakkas seal vaikselt toimetama: üüris koolimaja lastelaagriteks välja ja korraldas matku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles