Uulu mesiniku toode pälvis pääsukesemärgi

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Põllumajandus-kaubanduskoja lõikuspeol Türi kultuurimajas anti eile üle “Tunnustatud Eesti maitse” ja “Tunnustatud maitse” kvaliteedimärgi kandmist lubavad tunnistused, 39 toote hulgas on Pärnumaalt ainsana Uulu küla mesiniku Aare Jõumehe kärjemesi.

Mesinikuametit peab Tahkuranna vallas elav Aare Jõumees 1988. aastast ja on varem pälvinud oma toodetud meele “Tunnustatud maitse” päritolu- ja kvaliteedimärgi.

“Loomulikult väärtustab selline tunnusmärk nii toodet kui tööd selle nimel,” kinnitas Jõumees, kelle mesilad on Tahkuranna ja Häädemeeste vallas.

Kärjemeele antud “Tunnustatud Eesti maitse” märk on rahva hulgas tuntud kui pääsukesemärk, neid anti välja 28 tootele, “Tunnustatud maitse” ehk ristikumärk aga 11 tootele.

Põllumajandus-kaubanduskoda on andnud toidu kvaliteedi märke 1998. aastast. Eeltööna hindavad tooteid eksperdid. “Tunnustatud Eesti maitse” märk antakse kvaliteetsele, kodumaisest põhitoorainest Eestis valmistatud tootele.

Küsitlustele tuginedes on pääsukesemärk koduriigis tuntuim toidumärgis, mida teab 87 protsenti Eesti elanikest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles