Hinnatõusu üle pahandanud puudega pärnumaalased saavad tasuta bussisõidu

Pärnu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu linnabuss. Foto on illustreeriv
Pärnu linnabuss. Foto on illustreeriv Foto: Mailiis Ollino

Pärnu linnavolikogu otsustas, et Pärnu linnabussides võivad tasuta sõita ka Pärnumaa omavalitsustesse sisse kirjutatud represseeritud ja keskmise ja raske puudega pärnumaalased.

Seni võisid Pärnu linnabussides tasuta sõita koolieelikud, kaitseväe ajateenijad, puudega kuni 18aastased isikud ja nende saatjad, sügava puudega isikud, raske nägemispuudega isikud ja sügava puude või raske nägemispuudega isiku saatjad. Neile lisandusid Pärnumaa omavalitsustesse sisse kirjutatud 65aastased ja vanemad isikud, pensionärid ja töövõimetuspensionärid, õpilased ja üliõpilased, eestkoste all isikud ning nelja- ja enamalapselise pere liikmed.

Loetelust olid puudu keskmise ja raske puudega inimesed, kes enne selle aasta 1. juulit võisid tavahinnast odavama pileti osta. Juuli algusest anti tasuta sõidu õigus puuduva töövõimega ja töövõimetuspensionäridest pärnumaalastele, ent osalise töövõimega keskmise ja raske puudega isikute ainsateks soodustusteks jäid kõigi pärnumaalaste soodustused.

Kui varem kulutasid keskmise ja raske puudega pärnumaalased kuukaardi ostuks 5,11 eurot, siis pärast 1. juulit tuli neil osta kümneeurone kuukaart. Samal ajal võitsid uutest soodustustest puuduva töövõimega pärnumaalased, kes sooduspileti ostmise asemel said nüüd tasuta sõita.

Eelnõu esitanud volikogu aseesimees Hillar Talvik (Keskerakond) selgitas, et muudatus parandaks keskmise ja raske puudega pärnumaalaste olukorda. Jüri Lebedev (Reformierakond) leidis, et tasuta sõitjate hulka võiks lisada represseeritudki. Volikogu nõustus sellega.

Volikogu saab soodustusi teha üksnes Pärnu linnaliinidel. Maaliinidel kehtivad maanteeameti soodustused ja seal ei saa  represseeritud, keskmise ega raske puudega isikud tasuta sõita.

Määrus jõustub kolmandal päeval pärast Riigi Teatajas avaldamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles