Kohaliku raamatukogu saatus on lahtine

Kristo Niglas
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jõesuu külakeskuse juhataja Tiia Kass leiab, et kohalik raamatukogu võiks kolida aasta algul valminud külakeskuse juurde.
Jõesuu külakeskuse juhataja Tiia Kass leiab, et kohalik raamatukogu võiks kolida aasta algul valminud külakeskuse juurde. Foto: Urmas Luik

Tori vallas kunagises Jõesuu lasteaias asuva raamatukogu üürileping lõpeb aasta lõpus. Kus aga inimesed edaspidi teoseid laenutamas saavad käia, selgub loodetavasti järgmisel nädalal.

Teisipäeval kohtusid Jõesuu külamajas kohalikud elanikud Tori vallavalitsuse esindajatega. Ühe probleemina tõstatasid külaelanikud praegu erakätes, kunagises sovhoosilasteaias paikneva Jõesuu raamatuvaramu üürilepingu lõppemise. “Üks on kindel: Jõesuust raamatukogu ei kao. Sellist teemat pole meil arutlusel olnud,” rääkis Tori vallavanem Lauri Luur. Hariduse ja kultuuri eest vastutav Tori abivallavanem Jana Malõh ütles, et läbirääkimised käivad ja lahendus loodetakse leida tuleval nädalal.

Uurimisel on, kas hoone praegune omanik on nõus lepingut pikendama, kui ei, siis kas mahutakse kuskile ruumidesse, kuniks leitakse kindlam lahendus. Ühe variandina käis vallavanem välja mõtte teha juurdeehitus aasta alguses avatud Jõesuu külamajale. “Raamatukogu ja külamaja peaks olema ühes majas. Kui praegu vaadata seda maja, siis on selge, et väga lihtsalt pole võimalik raamatukogu sinna viia, kuna ruumi napib,” selgitas vallavanem. Sellega olid vallavanema kinnitusel nõus kohtumisel viibinud külaelanikud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles