Laienenud Pärnu sotsiaaltoetused ühtlustuvad uuest aastast

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laienenud Pärnu sotsiaaltoetused muutuvad mõne kuu pärast ühtseks.
Laienenud Pärnu sotsiaaltoetused muutuvad mõne kuu pärast ühtseks. Foto: Internet

Pärnu linnavolikogu kehtestas laienenud Pärnu territooriumil ühtsed sotsiaaltoetused, mis hakkavad kehtima 2019. aastast.

Toetused jagunevad universaaltoetusteks, mida makstakse kõigile omavalitsuse elanikele konkreetse kulu või sündmuse pärast, ja leibkonna sissetulekutest sõltuvateks toetusteks. Toetuste suuruse, välja arvatud sünni- ja esimesse klassi mineva lapse toetuse, kehtestab linnavalitsus.

Sissetulekust sõltumatuid toetusi on 12: sünnitoetus (500 eurot lapse kohta), esimesse klassi mineva lapse toetus (100 eurot lapse kohta), puudega lapse hooldaja toetus, täisealise puudega isiku hooldaja toetus, hoolduspere toetus, asendushooldusel lapse toetus, järelhooldusel isiku toetus, lasteaia sõidutoetus, matusetoetus (250 eurot), juhtkoera ülalpidamise toetus, leinatoetuslaagris osalemise toetus ja Tšornobõli aatomielektrijaama likvideerimisel osalenud isikute toetus.

Leibkonna sissetulekust sõltuvad koolieelse lasteasutuse ja koolitoidu eest tasumise toetus, hooldustoetus, huvihariduse ja huvitegevuse toetus, eluruumi kohandamise toetus ja lisatoetus.

Volikogu andis piirkondlikele sotsiaaltöötajatele ja hoolekandekomisjonile kaalutlusõiguse määrata lisatoetust ka siis, kui taotleja sissetulekud pärast eluasemekulude ja eluks hädavajalike kulude katmist ületavad määrusega kehtestatud sissetuleku.

“Sotsiaaltoetuste kord oli eelmistes omavalitsustes küllaltki erinev ja volikogu arutas uut korda väga põhjalikult kahel lugemisel. Tegemist on väga nüansirikka valdkonnaga, seetõttu tuli aruteludes kohati ette mittemõistmist. Kahe lugemise vahel täienes kord osavalla töötajatele suurema kaalutlusõiguse andmisega. Ühtsete aluste kehtestamine oli vajalik, sellega tagatakse sotsiaalvaldkonna läbipaistvus ja võrdsed võimalused kõigile,” kommenteeris abilinnapea Marko Šorin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles