Väärikad alustavad ülikoolis kümnendat õppeaastat

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väärikate ülikooli üheksanda lennu lõpuaktus.
Väärikate ülikooli üheksanda lennu lõpuaktus. Foto: Urmas Luik

Väärikate ülikoolis algab kümnes õppeaasta, avaaktusel Strandi konverentsisaalis ütleb tunnustussõnad silmaringi laiendajatele Tartu ülikooli Pärnu kolledži direktor Garri Raagmaa.

Avaloengu peab majandus- ja taristuminister Kadri Simson, kes kõneleb teemal “Kuhu Eesti liigub?”. Pärnu kolledži egiidi alla avati väärikate ülikool 2009. aastal üle 50aastastele kuulajatele, kes tahavad eluga kursis olla. Projektijuht Mari Suur­välja ütlemise järgi pole õppida kunagi hilja, seda tõestavad 3766 väljastatud lõputunnistust.

Paljud 2009/2010. õppeaastal alustanud on jätkanud loengutel ja õpitubades osalemist järjepidevalt ja on nii-öelda korduvtudengid. Sel kevadel võttis ­väärikate ülikooli lõputunnistuse vastu 498 meest-naist ja samas suurusjärgus alustab neid sügi­selgi. Avaaktusel 19. septembri õhtul tervitavad õppureid Pärnu linnavalitsuse esindajad, tava­kohaselt kõlab muusikaline tervituski.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles