Paikusel algavad vana poe lammutustööd, et teha ruumi uuele

Karl Hütt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paikuse kunagine poehoone, mis läheb lammutamisele ja mille asemele kerkib järgmise aasta alguseks uus kauplus.
Paikuse kunagine poehoone, mis läheb lammutamisele ja mille asemele kerkib järgmise aasta alguseks uus kauplus. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Paikuse vana kaupluse juurde on paigaldatud piirdeaiad, et tuleval nädalal alustada lammutustöödega ja seejärel algust teha kauaoodatud uue poe ehitamisega.

Coop Eesti keskühistu kommunikatsioonijuht Martin Miido sõnas, et esmalt hoone lammutatakse ja seejärel valmistatakse pinnas ette uue rajamiseks. “Soise maapinna tõttu paigaldatakse vundamendi lisavaiad ja seejärel algab tavapärane ehitusprotsess,” selgitas Miido. Tema ütlust mööda võttiski tavapärasest enam aega ehitusloa saamine ja vundamendi projekteerimine.

Hoone pindala tuleb 1500 ruutmeetrit, millest Konsumi müügisaal moodustab üle poole. Peale Konsumi kolivad sinna apteek, lillepood, pagariäri, ilusalong ja postipakiautomaat. Kaupluse umbkaudne valmimisaeg on järgmise aasta alguses.

“Ehkki Paikusel kaupluse valmimiseni poodi kohapeal ei ole, laiendasime Coopi e-poe tarnepiirkonna Paikuseni,” selgitas Miido, lisades, et sealsed inimesed saavad nüüd Pärnusse või Sinti sõitmata toidu koju tellida.

Peale Paikuse poe valmib aasta lõpuks Konsum Tammisteski. Sealse kaupluse üldpinnaks planeeritakse samuti üle 1000 ruutmeetri ja müügiala umbes 750 ruutmeetrit. Vändra tarbijate ühistu avab Coopi Tori kaupluse laiendatud ja uuendatud kujul aga juba umbes kuu aja pärast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles