Weekend Festival tahab Pärnu liiva jalgelt pühkida

Lauri Habakuk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Möödunud aastane Weekend Festival jäi Pärnus tõenäoliselt viimaseks.
Möödunud aastane Weekend Festival jäi Pärnus tõenäoliselt viimaseks. Foto: Mailiis Ollino

Sein on ees. Weekend Festival Baltic on saavutanud siinses väikelinnas piiri.

Nii otsustasid neljal suvel kümneid tuhandeid inimesi suvepealinna toonud rannapeo korraldajad kolida. Küll on plaan jääda Eestisse.

Nagu märkis Weekend Festivali meediajuht Gunnar Viese, on Pärnus raske näha võimalust jätkusuutlikuks ja kasumit teenivat festivaliks. „Loomulikult pole midagi veel sada protsenti otsustatud,“ nentis ta. „Lõpliku otsuse teevad alati omanikud.“

Viese sõnutsi on festivali tiimil tulnud uute võimalike peopaikadena arutlusele eri võimalused. Ehkki korraldajad on toonud esile eesmärki festivali kasvatada, ei kinnitanud ta, et eelistatav uus paik asub pealinnas. Huvi saada festival oma piirkonda on näidanud Viese juttu mööda üles omavalitsused nii Eestist kui välismaalt.

Pärnu abilinnapea Rainer Aaviku sõnutsi oli festivali siinse plaaži hülgamise kavatsus linnale teada juba mõnda aega. „Ilmselgelt ei loe meie niisugust infot leheveergudelt,“ märkis ta. „Oleme pikka aega koos seda üritust arendanud ja tegelnud kõigi rõõmude ja muredega.“

Et tänavune Weekend Festival jääb suvepealinnas nähtavasti viimaseks, tuli pooltel jutuks viimase ürituse aegu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles