Vald küsib 10 000, firma pakub 900 eurot

Karl Hütt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnjõe vana koolihoone lammutamise ja konserveerimise hanke võitnud firma loobus tööde tegemisest. Seejärel kuulutas toonane Vändra vald võitjaks teise firma, mille pakkumus oli üle 10 000 euro kallim. Nüüd nõutakse kohtu kaudu, et selle summa hüvitaks hanke esialgne võitja.
Pärnjõe vana koolihoone lammutamise ja konserveerimise hanke võitnud firma loobus tööde tegemisest. Seejärel kuulutas toonane Vändra vald võitjaks teise firma, mille pakkumus oli üle 10 000 euro kallim. Nüüd nõutakse kohtu kaudu, et selle summa hüvitaks hanke esialgne võitja. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Põhja-Pärnumaa vald nõuab kohtu kaudu osaühingult E13 üle 10 000 euro, kuna too loobus Pärnjõe vana koolihoone lammutamistööde tegemisest. Ettevõte ei näe endal nii suurt süüd ja on nõus hüvitama 900 eurot.

Kõik sai alguse riigihankest, mille ülesanne oli Pärnjõe vana koolihoone osaliselt lammutada ja konserveerida. Hanke tähtajaks esitas pakkumuse kaks firmat: E13 summas 20 400 eurot ja OÜ Terasteenus summas 31 140 eurot. Võitjaks osutus odavama pakkumuse tegija.

Mõni nädal hiljem teatas firma esindaja, et loobub hanke võidust, kuna seadmed on rikkis ning rendimasinatega ei suudeta pakutud hinnaga töid teha. Lammutamistöö sai endale teine pakkumuse esitaja Terasteenus. Nende hind oli aga 10 740 eurot kõrgem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles