Ajakirjanikud otse-eetris: kuuma suve tagajärjed, meenutused rajust rannapeost ja narkomaania Pärnumaal

Pärnu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maha visatud süstlad.
Maha visatud süstlad. Foto: Urmas Luik

Pärnu Postimehe ja Tre Raadio saates “Aktuaalne Pärnumaal” kõnelesid ajakirjanikud Regina Atka-Jaakson, Lauri Habakuk ja Siiri Erala muu hulgas lõppenud kuumast suvest ja selle mõjudest, tänavusest Weekend Festivalist ja maakonna narkoprobleemi tõsidusest.

Atka-Jaaksonile jäid suvest enim meelde soojad ilmad, võrreldes varasemate suvedega hotellide kundede vähenemine, kuuldused Weekend Festivali kolimisest ja Eesti jalgpalli esimene rassismiskandaal.

“Erakordne suvi, eriti ilma poolest,” meenutas Erala suve. “Suursündmusi oli meil päris palju.”

Erala tõdes, et ilmselt hakkame kuumuse vilju alles maitsma. “Puhkajatel oli tore, aga arvestades seda, mida see tegi aiapidajatele, kutselistele põllupidajatele ja loomakasvatajatele, on olukord päris tõsine. Kui loomapidaja ütleb, et ta ei tea, kas loomad elavad talve üle, või kui viljakasvatajad ütlevad, et saak on kolmandiku võrra väiksem ... See pole nii ainult Eestis, vaid mujalgi Euroopas. Kui midagi on kõikjal vähe, tähendab see nõudluse ja samal ajal hindade kasvu. Võib-olla tuleb talv, mil meil pole kõike küllaga.”

Pärnu Postimehe lugejatele Weekend Festivali melu vahendanud Habakuk meenutas suurpeo muljeid. “Oli Weekend nagu Weekend ikka: palju valju muusikat, rohkelt isesuguseid inimesi,” sõnas ta. “Oli joviaalses meeleolus hedoniste, rahulikke inimesi, sülebeebisid, vastseid ilmakodanikke vankrites. Kõiki trehvas.”

Enne homse lehe tutvustamist võtsid ajakirjanikud ette narkoteema. Sel nädalal alaga kokku puutuvaid kõrgeid politseiuurijaid intervjueerinud Habakuk avaldas, et enim levivad maakonnas amfetamiin, ecstasy-tabletid ja kanep. Käputäis inimesi tarvitab fentanüüli.

Ehkki narkomaania kui probleem on visa kaduma, jõuti tõdemusele, et Pärnumaal pole narkoprobleem kuigi suur.

Kuulake saatest, millest ajakirjanikud täpsemalt rääkisid.

“Aktuaalne Pärnumaal” on eetris igal reedel kell 11.30.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles