Põhja-Pärnumaa vallas Sookollil kohtab lätlasi

Joosep Laik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Patrullvõistlusel Sookoll saavad võitlejad ennast proovlile panna jaoga soisel alal kontrollpunktide vahet liikudes ja koostööülesandeid lahendades.
Patrullvõistlusel Sookoll saavad võitlejad ennast proovlile panna jaoga soisel alal kontrollpunktide vahet liikudes ja koostööülesandeid lahendades. Foto: Karri Kaas

Kaitseliidu Pärnumaa malev korraldab nädalavahetusel Põhja-Pärnumaa valla territooriumil jao kontrollõppuse “Sookoll 2018”.

See kontrollõppus on sõjalis-sportlik võistlus, kus kokku harjutanud jalaväejagu paneb ennast proovile.

“Reede õhtust pühapäeva lõunani tuleb võistkondadel läbida kontrollpunkte ja lahendada koostööülesandeid. Punktidevahelisel alal tegutseb vastutegevus, et sundida võistlejad liikuma läbi metsase maastiku, kasutamata teid,” tutvustas võistlust Pärnumaa maleva teavituse ja tsiviil-sõjalise koostöö spetsialist Jaanus Mehikas.

Sookoll toimub valdavalt riigimetsa majandamise keskuse maadel ja Põhja-Pärnumaa valla teedel. “Aga palume eraomanike mõistvat suhtumist, kui teie metsast liigub läbi mõni võistleja. Kui õnnetu juhuse tõttu saab õppuse käigus kannatada kellegi eraomand, palume viivitamatult teavitada sellest Kaitseliidu Pärnumaa malevat,” ütles Mehikas.

Selleaastasel jao kontrollõppusel osalevad Pärnumaa maleva võistkonnad ning külalised Scoutspataljoni ridadest ja Läti vabatahtlikust riigikaitse organisatsioonist Zemessardze.

Jao moodustab üheksaliikmeline meeskond jaoülema, jaoülema abi ja eri spetsialistidega, näiteks TT-granaadiheitur, kuulipildur, sidemees ja sanitar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles