Video ja galerii: päästjad evakueerisid õppusel teatrist mitusada inimest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna õhtul Pärnu Endla teatrisse "Testosterooni" vaatama tulnud publik sai peale kultuuri nautimise osaleda tuletõrjeõppusel, milles löövad kaasa päästjad kõigist Pärnumaa komandodest.

Pärast etendust toimub Endlas Pärnumaa päästepiirkonna mastaapne tulekahjuõppus, kus teatri initsiatiivil mängitakse läbi tulekahju korral külastajate evakuatsioon ja päästjate reageerimine.

Õppusel toimetatakse majast minema umbes paarsada inimest. Õppuse stsenaariumi järgi tuleb päästjatel leida hoonest kolm teatritöötajat: kaks nukku ja üks inimene, kes on põgenenud katusele.

Pärnumaa piirkonna juhi Andro Oviiri sõnutsi pole nii mastaapset tulekahjuõppust Endlas viimasel kümnendil toimunud.

„Sellist harjutust on vaja nii teatri personalile kui päästjatele, sest saalis on igal õhtul palju inimesi. Harjutamine tagab tõhusa koostöö reaalses olukorras,“ ütles Oviir. 

Tänaõhtusele sündmusele reageerivad Pärnumaa piirkonna kõik kaheksa komandot, peale selle kaks vabatahtlikku komandot ühtekokku 28 päästjaga. Samuti on kaasatud politsei- ja piirivalveamet ja häirekeskus. 

Päästjad peavad Endla teatri juures nõu.
Päästjad peavad Endla teatri juures nõu. Foto: Mailiis Ollino

Hoones on õppuse ajal saalitäis vaatajaid, peale nende igaõhtune vahetus personali.

Lääne päästekeskuse pressiesindaja Maris Moorits kinnitas, et õppuse ajal ei kannata Pärnumaa päästepiirkonna reageerimisvõimekus. „Inimestelt palume mõistvat suhtumist ja rahulikku meelt, kuna Endla teatri ümbruses võib liiklus olla häiritud rohkete päästemasinate tõttu,” lausus ta.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles