Ajakirjanikud otse-eetris: üks tont käib mööda Eestit ringi...

Joosep Laik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Urmas Luik

Tre Raadio ja Pärnu Postimehe ajakirjanikud Regina Atka-Jaakson, Siiri Erala ja Kalev Vilgats rääkisid saates “Aktuaalne Pärnumaal” sellest, et puidurafineerimistehase rajamise kohta otsiv Est-For kohtus Saarde juhtidega. Est-For on silma heitnud 100 hektari suurusele maatükile Surju külje all, kust peaks hakkama mööduma Rail Baltic.

Erala möönis, et puidu väärindamine on kõneks olnud pikka aega ja pärast tagasilükkamist tartlaste poolt tunnevad ettevõtte vastu huvi teised omavalitsused, mõeldes oma tulude suurendamisele ja loodavatele töökohtadele.

Üks tont käib mööda Eestit ringi – see on tselluloosivabriku tont. Vilgats meenutas, et kirjutas kord loo pealkirjaga “Kas igal sajandil oma Waldhof?”. Ükski tselluloositehas, mis vajab palju värsket vett, ei tööta ökoloogilist jälge jätmata. Plaan oleks ammutada vett Pärnu jõest ja nii-öelda puhastatud vesi lasta Liivi lahte, kus ökoloogiline tasakaal on väga habras. “Kui arvestada, et hakkama tahetakse saada kodumaise toormega, siis kui kõrgele tõuseb ahju- ja pliidipuude hind?” tõi Vilgats võrdluse.

Erala rääkis tervise arengu instituudi korraldatud küsitlusest noorte seas Weekend Festivali ajal. Selgus, et festivali noorim uimastitarvitaja oli 12aastane. “Pärnus ei ole uimastisõltlasel kuskilt abi loota. Korjab politsei ta kuskilt üles ja mis edasi? Kas tõesti tuleb ta saata netti videoid vaatama?” küsis Erala.

Veel oli jutuks ettevõtlusnädal ja mööda ei mindud õpetajate päevastki.

“Aktuaalne Pärnumaal” on eetris igal reedel kell 11.30.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles