Pärnu spordielu edendaja pälvib vabatahtliku sõbra märgi

Pärnu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vabatahtlikud abilised Pärnu Kahe Silla klubi korraldataval Jüri Jaansoni kahe silla jooksul.
Vabatahtlikud abilised Pärnu Kahe Silla klubi korraldataval Jüri Jaansoni kahe silla jooksul. Foto: Urmas Luik

Külaliikumine Kodukant andis koostöös siseministeeriumiga vabatahtliku tegevuse mõttekojas üle vabatahtliku sõbra märgid seitsmele ühendusele, mis on ilmutanud professionaalsust töös vabatahtlikega.

Pärnumaalt pälvis tunnustuse MTÜ Pärnu Kahe Silla Klubi, mille korraldatud suurematel üritustel lööb kaasa ligemale 250 vabatahtlikku.

Hindamisraporti koostajanud külaliikumise Kodukant vabatahtliku tegevuse valdkonna juhi Eha Paasi sõnul jäi Kahe Silla Klubi talle meelde kui siiani üks kõige põhjalikumalt oma vabatahtlike kaasamise läbi mõelnud ühing, keda on viimaste aastatega nõustanud.

„Esile toon nende motiveeritud ja laiapõhjalist meeskonda, hästi läbimõeldud tööjaotust ja oskust oma vabatahtlike aastaid enda juures hoida. Vabatahtlike hoidmine on järgnevate aastate üks olulisemaid märksõnu. Vabatahtlike kaasavaid organisatsioone tuleb üha juurde, pidevalt lisandub uusi põnevaid pakkumisi, vabatahtlikud peatuvad ja jäävad vaid sinna, kus neid osatakse hoida. Kahe Silla Klubi juurde vabatahtlikud jääva peatuma, sest siin neid tõesti hoitakse“

Kahe Silla klubis aastaid vabatahtlike kaasamisega tegelenud ning personalijuhina panustanud Riina Altpere hindas kvaliteedimärgise saamist MTÜle suureks tunnustuseks.

„Tegu on kiitusega mitte ainult ühingule, vaid meie vabatahtlikele endilegi, sest spordiürituste korraldus tugineb suuresti just vabatahtlikkusele ja õhinapõhisusele. Isiklikult pean oluliseks hindajate poolt läbi viidud auditit, mis kinnitas ja julgustas, et klubi pingutused vabatahtlike kogukonna suhtes on mõtestatud ja oleme õigel teel,“ leidis Altpere.

Altpere ütles, et vabatahtlike keskuse soovitustele tuginedes ning Pärnu Kahe Silla klubi enda vabatahtlike tagasiside abigaon ajaga kaasas käies võimalik jätkuvalt arenedaning head ja sõbralikku keskkonda hoida.

Vabatahtliku sõbra märgi said veel Eesti vabaõhumuuseum, päästeameti Ida päästekeskus, MTÜ Terve Pere Selts, SA Werrone, Vainupea küla selts, Varjupaikade MTÜ ja arvamusfestival.

Kõik need ühendused on edukalt läbinud Kodukandi arendusprogrammi. Vabatahtliku sõbra märgis on kvaliteedimärk, millega tunnustatakse vabatahtlike kaasamise head taset ja professionaalsust organisatsioonides.

Esimesed vabatahtliku sõbra märgid jagati 2015. aastal, praeguseks on märgi pälvinud 45 ühendust ja avaliku sektori asutust.

MTÜ Eesti Külaliikumine Kodukant on juriidiliste isikute ühendus, mis liidab Eesti maapiirkondade tasakaalustatud arengut taotlevad ja edendavad ning külaelu väärtustavad organisatsioonid. Liikumise eesmärk on edendada maal kogukondlikku tegevust, väärtustades ja arendades külaelu, pärimuskultuuri ja vabatahtlikkust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles