Hingamisteede viirustesse nakatus 145 inimest

Annika Kuusik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tervise halvenedes võta telefoni teel ühendust perearstiga või helista perearsti nõuandeliinile 1220, selgita olukorda ning järgi saadud juhised. Kui seisund on väga tõsine, kutsu kiirabi, kes viib su haiglasse jälgimisele.
Tervise halvenedes võta telefoni teel ühendust perearstiga või helista perearsti nõuandeliinile 1220, selgita olukorda ning järgi saadud juhised. Kui seisund on väga tõsine, kutsu kiirabi, kes viib su haiglasse jälgimisele. Foto: Sille Annuk

Eelmisel nädalal pöördus Pärnumaal ülemiste hingamisteede viirusnakkustesse haigestumise tõttu arstile 145 inimest.

Terviseameti pressiesindaja Iiris Saluri sõnutsi diagnoositi läinud nädalal Pärnumaal ülemiste hingamisteede viirusnakkus kümmekonnal inimesel vähem kui nädal varem, mil haigestunuid oli 155.

Saluri teatel suurt haigestunute hulga kasvu ei ole veel olnud. Gripilaadseid haigestumisi registreeriti Eestis 76 korral, kuid need ei olnud seotud gripiviirusega. Laboris ei kinnitatud ühtegi gripiviirust, peamiselt haigestuti rinoviirustesse. Rinoviirused on tuntud nohu esilekutsujatena, mis tähendab, et haigestumisega kaasneb üldjuhul tugev nohu.

Gripihooaja kolmandal nädalal ehk 15.–21. oktoobrini vajas hingamisteede viirusnakkuste tõttu riigis arstiabi 3151 inimest, neist 46 protsenti olid lapsed.

Keskmine haigestumus Eestis 100 000 elaniku kohta oli läinud nädalal 239,5. Pärnumaa keskmine jääb Eesti keskmisele alla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles