Põhja-Pärnumaa ühendab valla raamatukogud

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põhja-Pärnumaa vapp.
Põhja-Pärnumaa vapp. Foto: Põhja-Pärnumaa vald

Põhja-Pärnumaa vallavolikogu detsembriistungil arutatakse ühinemislepingu muudatusi, mis puudutavad raamatukogude ja Kadjaste vabaajakeskuse tööd. Avalikkus saab sõna sekka öelda 29. oktoobrist 19. novembrini, muudatuse seletuskiri ja otsuse eelnõu on valla kodulehel juba üleval.

Ühinemislepingu muudatuse järel on plaanis kaotada valla hallatav asutus Kadjaste vabaajakeskus ja teenuseid jääb korraldama MTÜ Kadjaste.

Vändra alevist ja vallast ning Halinga ja Tootsi vallast moodustunud Põhja-Pärnumaa vallas on kümme rahvaraamatukogu, mis kavatsetakse viia ühtse eelarve ja juhtimisega asutuseks, mille nimi on Põhja-Pärnumaa raamatukogu. Praegu on valla raamatukogudes 9,5 ametikohal kümme juhatajat-direktorit ja kolm raamatukoguhoidjat ning viis rahvaraamatukogu tegutsevad samal ajal kooliraamatukogudena.

Struktuuri muutmise järel jäävad alles valla senised rahvaraamatukogud, mis teenindavad lugejaid Pärnu-Jaagupi, Tootsi ja Vändra alevis ning Libatse, Vahenurmes, Suurejõel Vihtra, Pärnjõe, Võidula ja Kaisma külas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles