Hingedepäeval avatakse kalmistuni eribussiliin

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hingedepäeval süüdatakse kalmistutel küünlad.
Hingedepäeval süüdatakse kalmistutel küünlad. Foto: Urmas Luik

Hingedepäeval, 2. novembril avab Pärnumaa ühistranspordikeskus (PÜTK) eribussiliini number 36 Pärnu bussijaam – Uulu kalmistu, et autota inimesed saaksid rahvakalendri olulisel päeval süüdata küünlad lähedaste kalmudel.

“Hingedepäeval ja muudel talvistel pühadel eribussiliini avamine tuleneb üldinimlikest põhjustest,” ütles PÜTKi juhataja Andrus Kärpuk.

Kõnealune buss sõidab ka jõululaupäeval, 24. detsembril, aasta viimasel päeval, 31. detsembril ja õigeusklike jõululaupäeval, 6. jaanuaril.

Buss väljub Pärnu bussijaamast kell 13 ja alustab tagasiteed Uulu kalmistu lõpp-peatusest kell 14.30. PÜTKi juhataja arvates on poolteist tundi paras aeg, millega jõuab sihtkohas oma toimingud teha.

Eribussiliini teenindab AS Atko Bussliinid. Peatused on Pärnu bussijaamast alates Liiva, Mere, Papiniidu, Raeküla, Linnapiir, Rae, Reiu kool, Reiu tee, Uulu ja Uulu kalmistu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles