Kutsekoolid ootavad huvilisi külla

Karl Hütt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksa tehnoloogikoolis on järgmisel neljapäeval võimalik tutvuda mitmesugute erialadega ja külastada tunde.
Saksa tehnoloogikoolis on järgmisel neljapäeval võimalik tutvuda mitmesugute erialadega ja külastada tunde. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Euroopa kutseoskuste nädala puhul saab Pärnu kutsekoolides tutvuda põnevate ettevõtmistega.

Pärnu Saksa tehnoloogiakooli esindaja Jane Barbo rääkis, et nende koolis on tavapärane, kui koolimaja särab tuledes veel kell 21gi, kuna toimuvad õppetunnid. Järgmise neljapäeval hoitakse koolimaja uksed huvilistele lahti aga hiliste õhtutundideni. Kutseoskuste nädala oskuste ööl õnnestub uudistada kujundajate, automaatika ja ärikorralduse eriala tunde.

Samuti saab tutvuda kooli ruumidega, tavapärasest kauem on avatud kantselei, kus õppetöö juht jagab infot koolis toimuva kohta, saab registreerida kursustele ja tutvuda õpetavate erialadega.

Õpetajate toas on üheks õhtuks avatud kohvik, milles pakutavad suupisted on õpilaste valmistatud.

Pärnumaa kutsehariduskeskuses (PKHK) toimuvad lahtiste uste päevad, mis vältavad PKHKs 8.–9. novembrini, samal ajal oodatakse õpilasvarjegi. Eriala töötube pakuvad peaaegu kõik õppekavarühmad.

Kolmanda üle-euroopalise teemanädala tänavune deviis on “Avasta oma anne”. Sellest inspireerituna avavad kutsekoolid ühel õhtul uksed, et tutvustada oskusõppe eriilmelisust. Oskuste ööl osaleb 20 kutsekooli kõikjal Eestis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles