Pärnu-Jaagupis festivalil kõlasid koolilaste laulud

Kristo Niglas
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu-Jaagupi põhikooli ansambli esinemine Väikesel Koolicantol.
Pärnu-Jaagupi põhikooli ansambli esinemine Väikesel Koolicantol. Foto: Erin Ruul

Teisipäeval toimus Pärnu-Jaagupi põhikoolis traditsiooniline Pärnu maakonnakoolide 1.–5. klasside laste laulufestival Väike Koolicanto, kus osales 60 noort.

Lõõritati üksi, kahekesi ja kolmekesi ning esindatud olid suuremad, 7–9-liikmelised ansamblidki. Festivalil kohti ei jagatud.

Osalejad olid Tootsi lasteaiast-põhikoolist, Lindi lasteaiast-algkoolist, Kihnu, Jõõpre ja Pärnjõe koolist, Uulu, Are, Juurikaru, Surju, Metsapoole, Paikuse ja Pärnu-Jaagupi põhikoolist ning Kilingi-Nõmme ja Sindi gümnaasiumist.

Noori lauljaid tuli kuulama-vaatama žürii: esimees Ester Murrand, Katrin Uutsalu, Helle Ottender ning õpilastest laulukonkursi Sügisulg tänavune finalist Merilii Lõsjuk ja Väikesel Koolicantol esinenud Mel-Fred Lehispuu.

Murrand tõi esile solistide seast silma paistnud Alenna Juhkamsoo Kilingi-Nõmmest, Kusti Kuusiku Arest, Saara Sofia Jürgensi Uulust, Robin Mittenbriti Surjust, Elise Tekko Juurikarult ja Jette Pauline Ollepi Paikuselt. Ansamblitest jätsid talle väga hea mulje Surju põhikooli neljandikud, Juurikaru põhikooli noored, Kilingi-Nõmme tütarlaste ansambel, Kihnu kooli duett ja Pärnu-Jaagupi poisid.

Festivali rahastas Pärnumaa omavalitsuste liit ja märkimisväärse panuse andis Pärnu-Jaagupi põhikool.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles