Laadi sild vajab remonti

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kahe ja poole tonnise kandevõimega Laadi sild on Metsaääre küla elanike ainus pääs suurele maanteele.
Kahe ja poole tonnise kandevõimega Laadi sild on Metsaääre küla elanike ainus pääs suurele maanteele. Foto: Urmas Luik

Üle Reiu jõe viiva Laadi silla puitprusse vahetati neli aastat tagasi, kuid sellel liiklemise piirkoormus on kaks ja pool tonni, mis tähendab, et raskema sõidukiga sealt üle ei pääse ning kiirabi ja tuletõrje jõuavad kohale suure ringiga.

Saarde vallavalitsus ootabki 21. novembrini hinnapakkumisi Metsaääre küla Rabakülaga ühendava Laadi silla-paisu osalise uuendamise projekteerimiseks. Abivallavanem Jaanus Männik ütles, et silla konstruktsiooni muutmist projektis ei ole, sest kui valmib Rail Baltic, rajatakse üle Reiu jõe uus sild nagu maakonnaplaneeringus kirjas.

Männiku jutu järgi on praegu peatähtis rekonstrueerida 33 meetri pikkune sild veskikanali osas, mille seinad on kanali poole kaldu, osaliselt varisenud ja võivad ulatuslikult kanalisse variseda ning kalade ligipääsu sulgeda.

Sild rajati omaaegse vesiveski tarbeks, säilinud on vaid veskikanal ja 16 meetri laiune eriprofiilülevool silla all. Veskikanali ja paisu kohale ehitatud silda on Reiu jõe ületamiseks kasutatud aastakümneid, terasest kandekonstruktsiooniga sild ehitati puitsilla asemele 1980. aastatel ja puitplatvormi prusse on vahetatud enam-vähem iga kaheksa aasta tagant.

Vald on pakkunud lahendusena terastorusilla paigaldamist veskikanalisse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles