100aastane ministeerium kinkis maaelule häid soove

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maaeluministeerium arvab asutamisaega 12. novembrist 1918 ja kinkis suurjuubeli puhul maaelule 100 head soovi, mis on järjestatud nende kodulehel.
Maaeluministeerium arvab asutamisaega 12. novembrist 1918 ja kinkis suurjuubeli puhul maaelule 100 head soovi, mis on järjestatud nende kodulehel. Foto: Atrin Press/maaeluministeerium

Maaeluministeerium arvab asutamisaega 12. novembrist 1918 ja kinkis suurjuubeli puhul maaelule 100 head soovi, mis on järjestatud nende kodulehel.

Soovid on veidi minevikuhõngulised ja romantilised, nagu näiteks: et jätkuks laste rõõmuhõiskeid rohelisele põllule loomi ajades, mõnusat linnulaulu või et vanemad oskaksid lastele ka 100 aasta pärast küpsetada päris pannkooke, keeta sülti ja võib-olla valmistada verivorstigi.

Soovitakse hea ja puhta Eesti toidu kättesaadavust tulevikuski, soodsat ilma ja tarka tehnikat suure saagi kasvatamisel, ettevõtlikkust kodumaa igasse nurka, maaelu väärtustamist.

“Põllumajandus, kalandus, toidutootmine ja -kultuur on olulised osad Eesti identiteedist ja sellest tekkiski mõte koguda 100 aasta juubeliks 100 head soovi, mis näitavad, millist maaelu meie rahvas soovib ja mis on kingitus meie inimestele ja riigile,” märkis maaeluminister Tarmo Tamm.

Juubeliaastal võib maaeluministeerium oma kingituste hulka arvata Pärnumaa maitsete aasta, mille üritused on toonud kevadest sügiseni elevust väiketootjatele ja tarbijatele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles