Jaansoni raja kõrval avatakse võimlemis- ja jõulinnak

Karl Hütt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Praegu on jõulinnak piiratud keelavate siltidega, kuid juba lähiajal saavad spordihuvilised uut välijõusaali kasutama hakata.
Praegu on jõulinnak piiratud keelavate siltidega, kuid juba lähiajal saavad spordihuvilised uut välijõusaali kasutama hakata. Foto: Urmas Luik

Eelmisel nädalal kerkis Pärnus Jaansoni raja kõrvale Pilli parki umbes kahekas ruutmeetri suurune treeninguala. Tegemist on Eesti olümpiakomitee (EOK) ja Coca-Cola ühisprojekti „Liikumine teeb erksaks“ raames rajatud võimlemis- ja jõulinnakuga.

EOK büroojuht Jaanika Eilat rääkis, et eesmärk on parandada värskes õhus sportimise võimalusi. “Välijõusaali atraktsioonid on lihtsa ülesehitusega ja lubavad teha mitmesuguseid võimlemis-, venitus- ja jõuharjutusi,” tutvustas ta.

Pärnu linnaaedniku Anu Nurmesalu sõnutsi ei ole linnak siiski veel päriselt valmis, sest paigaldamata on infotahvlid atraktsioonide kasustamise kohta ja tegemata turvaala.

Nurmesalu jutu järgi loodetakse nädala lõpuks valmis saada umbes 25 sentimeetri paksune liivast turvaala, et muuta atraktsioonidel turnimine ohutumaks ja pehmendada kukkumist. Samuti peaksid lähiajal paika saama teabetahvlid. Linnarahvas saab välijõusaali tulla ilmselt selle nädala lõpus või järgmise algul.

„Liikumine teeb erksaks“ on Coca-Cola fondi ja EOK koostööprojekt, mis sai alguse 2016. aastal ja toetab üle-eestilisi liikumisprogramme. Kolme aastaga on panustatud 139 000 eurot.

Tänavu toetab Coca-Cola fond võimlemis- ja jõulinnakute rajamist Eesti eri paigus kokku 42 000 euroga. Liikumisharrastuse ja õuespordi arendamiseks luuakse käidavatesse  ajaveetmiskohtadesse 12 võimlemis- ja jõulinnakut, mida soovijad saavad vabalt kasutada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles