Tori koolis esitleti kogukonna toel valminud koduloolist töövihikut

Raido Keskküla
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Äsja trükist tulnud Tori koduloost pajatav töövihik.
Äsja trükist tulnud Tori koduloost pajatav töövihik. Foto: Erakogu

Täna esitleti Tori põhikoolis kohaliku kooli tarvis loodud koduloolist töövihikut, mille järgi hakkavad kodulugu õppima kolmandate klasside lapsed.

Kooli direktori Pille Usina teatel valmis trükis „Kodulooline töövihik Tori Põhikooli I kooliastme õpilastele“ huvitava kooli konkursi „Kogukonna kaasamine kooli õppekava arendamisse ja rakendamisse“ toel.

Töövihiku valmimisest võttis osa suur hulk pedagooge ja kogukonnaliikmeid. Pulli muinasasula ja Tori peatüki eest vastutas Aita Puust, jõgedest, rabadest ja Soomaast kirjutas Anne Borkvel, loodusobjektidest Kai Kukk ning Tori põrgust ja Tori kirikust Astrid Roosileht. Tori mõisa ja kultuuri peatükk valmis Jane Lumijõe ja Tori rahvariiete peatükk Anne Rätsepa eestvedamisel. Põllumajanduse kohta Tori kandis kirjutas Heli Lilleste, hobustest pajatab Daivi Jõerand, inimestest Merike Haas, haridusest ja koolist Heli Mitt ning August Pulstist, muuseumist ja vanavarast Lea Puust. Kunsti kohta võtab sõna Tiia Kass ning Tori piirkonna küladest ja naabritest annab ülevaate Pille Usin.

Koduloolise töövihiku koostajad.
Koduloolise töövihiku koostajad. Foto: Erakogu

„On tähtis mäletada oma minevikku, et kindlalt elada olevikus ja lootusrikkalt vaadata tulevikku,” märkis kooli direktor Pille Usin. „Oma kultuurilooga tutvumine annab uuele põlvkonnale rajad, millel sirgeseljaliselt astuda.”

Usin märkis veel, et Tori on tore kultuurilooga paik ja igaühel meist on tarvis oma kodulooga kursis olla. „Töövihik on sellel teel heaks teenäitajaks,” lisas ta.

Tori kandi koduloolist töövihikut trükiti 200 eksemplari ja koolirahvas loodab, et sellest peaks jaguma viieks aastaks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles