Prokurör nõudis purjuspäi kraavi sõitnud ekspolitseinikule tingimisi vangistust

Meelis Kalme
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ekspolitseinik Keity Liivakivi sõnas kohtus, et sündmus jääb teda saatma kogu eluks, kuid ta otsib siiski õiglust, sest kuritegu pole ta toime pannud.
Ekspolitseinik Keity Liivakivi sõnas kohtus, et sündmus jääb teda saatma kogu eluks, kuid ta otsib siiski õiglust, sest kuritegu pole ta toime pannud. Foto: Urmas Luik

Pärnu maakohtus jätkus eile kohus eelmisel talvel autot alkoholijoobes juhtinud kunagise politseiametniku üle. Prokuratuur tahab süüalusele tingimisi vangistust ja talt juhiloa ära võtta. Kaitsja aga leiab, et süüdistatav tuleks õigeks mõista.

Mullu detsembris avalikkuse suure tähelepanu alla sattunud juhtumi puhul väärib märkimist, et süüalune Keity Liivakivi ei eitagi joobes roolisolemist, kuid kinnitab, et kriminaalne joove tekkis alles pärast sõidukijuhtimist manustatud napsust.

Ent prokurör Indrek Kalda jutu järgi olid ainsad tõendid, mis kinnitasid Liivakivi alkoholitarvitamist avarii järel, tema enda ütlused.

Mitu argumenti, mis kaitsja Indrek Sirk on esile toonud, pole süüdistaja arvates sugugi veenvad. Näiteks ei leitud auto läbiotsimisel alkoholipudelit. Liivakivi väitel avastas ta pudeli aga kotist, mille kuu aega pärast juhtunut autost kätte sai. See aga, et naine pika aja jooksul kotti ei vaadanud, on süüdistaja sõnutsi eluliselt ebausutav: seal olid ju tema isiklikud asjad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles