Galerii: MTÜ Pärnumaa Kodukant tunnustas aktiivseid ja säravaid kogukonnaliikmeid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Üleeile toimus Toris Jõesuu külamajas traditsiooniline tunnustusõhtu, kus mittetulundusühing Pärnumaa Kodukant tänas kandidaate ja esitles tänavusi aasta küla, tegusa noore, sädeinimese ja tubli maapere laureaate.

MTÜ juhatuse liikme Tiina Heidemanni andmetel esitati sel aastal rohkem kandidaate kui varem: 14. “See ehk teebki tänuõhtu eriliseks. Kui enne on inimesed olnud ettepanekutega tagasihoidlikumad, siis tänavu on kogukond märganud, et tunnustuse väärijaid on palju,” tõdes ta. 

Aasta küla, mis on teinud silmapaistvat tööd oma küla elu arendamisel ja edukat koostööd teistegi valdade ja kohaliku omavalitsusega, laureaadi pärg anti üle Tori valla Jõesuu külale. Samuti tunnustati Libatse küla Põhja-Pärnumaalt.

Pärnumaa sädeinimeseks, kes on aidanud kaasa kogukonna ja koduküla positiivsele arengule ning paistab silma aktiivsuse ja oskustega, valis žürii Inga Raudsepa. Tema kui Tootsi 4H aktiivne liige ja aastast 2005 Pärnumaa piirkonna juht on kümnete ürituste korraldaja ja tegus laste-noorte projektide elluviija ja osaline.

Tegusa maanoore kategoorias, kuhu esitatakse silmapaistvad 14-20aastased kodukandi noored, valisid kohtunikud kaks laureaati. Oma kogukonna aktiivse eeskujuna pärjati Jänistvere küla noormees Andri Annerviek, kes asutas MTÜ Jänistvere Külade liikumise, osaleb uue külamaja renoveerimisel, taaselustas Irta jaanitule, rajas võrkpalliväljaku, taastas "EV 100" raames kiviaedu ja on korraldanud rohkelt üritusi.

Samuti märgiti ära Mätiku talu tegus neiu Karmen Pikkmets, kes on Lõpe põhikooli noortetöö edendaja, Eesti 4H Pärnu maakonna noortejuhatuse esimees, eri projektide ja ürituste algataja-korraldaja.

Tänavu lisandus uus kategooria: aasta maapere, tunnustamaks kogukonna või küla arengus olulist rolli mänginud peret. Esimeseks laureaadiks valiti MTÜ Kabli Külaseltsi liikmed, ema ja poeg Elve ja Virgo Vahenõmm, kes on tihedalt seotud kodukandi tegemistega, purjeka Kaja hooldajad, MTÜ Jaagupi Vabatahtliku Merepääste asutajad ja Kabli rannapromenaadi hooldamise eestvedajad.

Pärnumaa Kodukant on silmapaistvaid kogukonnaliikmeid tänanud üle kümne aasta, tõstes esile neid, kes teevad palju kas oma küla, maa- või kogukonna heaks.

“Tänu on tihtilugu raske tulema, aga tegelikult ei ole aitäh öelda keeruline. Ei ole tarvis miljoneid eurosid ega kalleid kingitusi. Tihti piisab tänust ja lilleõiest, näitamaks, et me väärtustame tegusate inimeste tööd,” lisas Heidemann. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles