Politseikool ei otsi Paikusele alternatiive

Tõnu Kann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suvine õppus politseikooli vanal autodroomil Paikuse alevis, kus kursandid harjutasid tähtsate isikute evakueerimist ohuolukorrast, kasutades selleks koptereid ja soomukeid.
Suvine õppus politseikooli vanal autodroomil Paikuse alevis, kus kursandid harjutasid tähtsate isikute evakueerimist ohuolukorrast, kasutades selleks koptereid ja soomukeid. Foto: Urmas Luik

Sisekaitseakadeemia ­politsei- ja piirivalve­kolledži direktor Kalvi Almosen teatas, et kool ei otsi uut kohta vaja­mineva autodroomi ehituseks, vaid soovib endiselt arendada selle välja Paikusel, kus kava leidis elanike vastuseisu.

Kolledžile Paikuse autodroomi laiendamiseks antava ehitusloa menetluse käigus korraldatud avalikul arutelul laekus Pärnu linnavalitsuse planeerimisosakonda kohalike elanike 345 allkirjaga petitsioon, samuti kaheksa üksikisiku arvamust, mis pidasid vana autodroomi laiendamist aleviku südames sobimatuks, sealsete ligikaudu poolesaja puu maha saagimist vääraks ja projekti menetlejate hinnanguid autodroomilt kostvale mürale tegelikkust moonutavaks.

Linnavalitsus peatas autodroomi laiendamise ehitusloa menetluse septembris, paludes kolledžil teha veel mürauuringuid ja koostada dendroloogiline uuring õppesõiduväljaku laiendamisele ette jäävatele puudele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles