PRIA toetab Pärnumaa noortalunikke pea poole miljoni euroga

Raido Keskküla
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Populaarseteks tegevusvaldkondadeks olid mesindus ning teravilja- ja köögiviljakasvatus.
Populaarseteks tegevusvaldkondadeks olid mesindus ning teravilja- ja köögiviljakasvatus. Foto: Mailiis Ollino

Põllumajanduse registrite ja informatsiooni amet (PRIA) määras 125 põllumajandusega alustavale noorele ettevõtjale kokku 4 995 272 eurot noortaluniku toetust. Pärnumaal toetati 11 talunikku kokku 440 000 euroga.

Kõikjal Eestis sai 120 noortalunikku maksimumtoetuse ehk 40 000 eurot.

PRIA teatel on põllumajandusega alustava noore ettevõtja toetuse eesmärk aidata kaasa põlvkonnavahetusele põllumajanduses. Toetus aitab noortel tegevust alustada ja ühtlasi suureneb maal nüüdisaegsete teadmiste ja kogemustega põllumajandustootjate arv.

Augustikuine taotlusvoor oli käimasoleval rahastusperioodil kolmas ja toetustele oli eelarves viis miljonit eurot. Laekus 184 taotlust. Kuivõrd soovitud toetuste summa ületas eelarvet, määras PRIA toetused nõuetekohastele taotlustele antud hindepunktide abil saadud paremusjärjestuse põhjal.

Enim said toetust noortalunikud Tartu- ja Viljandimaal.

Populaarsemad tegevusvaldkonnad on teravilja-, kaunvilja- ja õlitaimeseemnete kasvatus, milleks toetust sai 34 ettevõtjat. Veisekasvatuseks anti toetust 20 ettevõtjale ning puuvilja- ja marjakasvatuseks 18 ettevõtjale. 17 noortalunikku sai toetusraha mesinduse tarbeks. Üheksa ettevõtjat said toetust köögiviljakasvatuseks ja üheksa lamba- ja kitsekasvatuseks. Vähem leidus neid, kellele toetust anti piimakarja kasvatamiseks, munade tootmiseks või muude taimede kasvatamiseks. Üks noortalunik sai toetust veinitootmiseks.

Põllumajandusega alustava noore ettevõtja toetust rahastatakse Euroopa maaelu arengu põllumajandusfondist ja Eesti riigieelarvest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles