Nimelistele pinkidele määratakse kohad

Kalev Vilgats
, Pärnu Postimehe arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Volikogu soovib, et nimelised pingid oleksid linnas harmoneeriva disainiga. Pildil Armas Kuldsepa pingi avamine Vanalinna põhikooli ees.
Volikogu soovib, et nimelised pingid oleksid linnas harmoneeriva disainiga. Pildil Armas Kuldsepa pingi avamine Vanalinna põhikooli ees. Foto: Urmas Luik

Pärnu linnavolikogu tahab anda linnavalitsusele ülesande töötada välja nimeliste pinkide paigaldamise kord ja määrata selleks sobivad kohad. Seletuskirjas on toodud näiteid teiste linnade nimeliste pinkide paigaldamise praktikast.

Näiteks Haapsalus võib linnavalitsuselt tellida pargipingi koos graveeritud tahvliga ja see paigaldatakse soovija valitud asukohta. Haapsalus on 60 nimelist pinki.

Samasugust võimalust pakub Tartu linnavalitsus. Tallinnas on Nõmme linnaosas nimelised pingid omaaegsetele linnapeadele ja kirjanikele. Viljandis paikneb kolm nimelist pinki. Pärnu kohta ütleb seletuskiri, et “paigaldatud on mõned nimelised pingid”.

Volikogu soovi kohaselt võiks Pärnus olla pinkide paigutamise süsteem ja pingid erineva, kuid omavahel harmoneeruva disainiga.

Linnavalitsus võtab voli­kogu ülesande armulikult täitmisele, sest “ülesanne on põhjendatud ja vastava kontseptsiooni välja töötamine aitab Pärnuga seotud oluliste isikute mälestust paremini jäädvustada”. Kavas on luua nimeliste pinkide ala tunnustatud õpetajatele Ringi tänava äärde Vee ja Pühavaimu vahelisele alale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles