Koristusfirma vaidleb Pärnuga kohtus

Sirle Matt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Krausberg pidi viis aastat hooldama linna haljasalasid kolmes Pärnu piirkonnas: kesklinnas, jõe vasakkaldal Riia poole jääval alal ning Ülejõel ja Vana-Pärnus.
Krausberg pidi viis aastat hooldama linna haljasalasid kolmes Pärnu piirkonnas: kesklinnas, jõe vasakkaldal Riia poole jääval alal ning Ülejõel ja Vana-Pärnus. Foto: Mailiis Ollino

Üleeile asus kohus arutama osaühingu Krausberg Eesti hagi Pärnu linna vastu, millega linna varasem koristusfirma taotleb lepingust taganemise tühisust. Teisisõnu, et kohus tunnistaks selle ennetähtaegse lõpetamise alusetuks. Samuti polnud firma rahul, et linn vähendas mitterahuldavate hinnete tõttu teenuse eest makstavat kuutasu.

Krausberg Eesti pidi läinud aasta 1. maist viie aasta vältel hooldama linna haljasalasid kolmes Pärnu piirkonnas: kesklinnas, jõe vasakkaldal Riia poole jääval alal ning Ülejõel ja Vana-Pärnus. Ettevõte vastutas seal prügikoristuse, lumelükkamise ja leheveo eest.

Ent rae hinnangul ei saanud koristusfirma ülesandega hakkama ja lepingud lõpetati enne tähtaega. Kaks neist tänavu aasta alguses ja kolmas siis, kui selgus, et Krausberg ei alustanud pärast lume sulamist kevadiste koristustöödega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles