Ajakirjanikud rääkisid raadiosaates peksust ja perearstidest (1)

Pärnu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sotsiaaldemokraatide nimekirjas riigikogu valimistel osalev Indrek Tarand tõugati EKRE meeleavaldusel põlvili lossiplatsile ning kostitati teda nii käe- kui jalahoopidega.
Sotsiaaldemokraatide nimekirjas riigikogu valimistel osalev Indrek Tarand tõugati EKRE meeleavaldusel põlvili lossiplatsile ning kostitati teda nii käe- kui jalahoopidega. Foto: Ekraanitõmmis Postimehe videost

Pärnu Postimehe ja Tre Raadio ühissaates “Aktuaalne Pärnumaal” rääkisid ajakirjanikud Regina Jaakson Tre Raadiost ja Lauri Habakuk ja Kalev Vilgats Pärnu Postimehest kogu nädalaks palju kõneainet andnud Euroopa Parlamendi liikme Indrek Tarandi juhtumist Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) meeleavaldusel ja perearstinduse probleemidest Pärnumaal.

Ajakirjanikud tõdesid, et sõnadelt kähmlusele üleminek Eesti poliitilist kultuuri heast küljest ei iseloomusta. “Kahjuks on nii, et mina pole kuulnud, nagu oleks keegigi EKRE liikmetest tauninud käitumist Tarandi suhtes,” ütles Habakuk.

Õhku jäi küsimus, kas riigikogu valimistel peaks Tarandit Pärnumaal üldse toetama, sest ta on Pärnu Postimehele öelnud, et huvitub pigem Euroopa Komisjoni voliniku kohast.

Perearstidest rääkides tõi Habakuk näiteks noore arsti, kes valis teadlikult muu tee, sest perearsti amet teda ei huvita, küll aga töö suures haiglas, kus on raskeid juhtumeid. Arstist eraettevõtja karjäär ei veetle ka seepärast, et tööga kaasneb tohutu paberimajandus ja asjaajamine. Ajakirjanike arvates tuleks perearstisüsteemi muuta nii, et tohtrid oleksid vabad majanduslikust vastutusest ja saaksid pühenduda oma tööle.

Saade “Aktuaalne Pärnumaal” on Tre Raadio eetris igal reedel kell 11.30.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles