Kortermaja elanikke häirib spordiklubi müra

Karl Hütt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kolmandal korrusel asuva spordiklubi müra häirib eelkõige rühmatreeningute ruumi kohal elavaid inimesi.
Kolmandal korrusel asuva spordiklubi müra häirib eelkõige rühmatreeningute ruumi kohal elavaid inimesi. Foto: Mailiis Ollino

Terviseameti Lääne talituse poole on pöördunud Pärnu Aida 5 elanikud, keda häirib kaheksakorruselise äri- ja eluhoone kolmandal korrusel tegutseva spordiklubi MyFitness müra. Muret on elanikud kurtnud korteriühistule ja klubile, kuid lahendust ei ole siiani leitud.

Terviseameti Lääne regionaalosakonna vaneminspektori Kristel Kallaste sõnutsi teeb asja keeruliseks see, et olmemürale pole seadustega täpseid norme kehtestatud.

Kallaste väitel oleks olukorraga arvestama pidanud juba ehitusprojektide koostamisel ja müratekitava ettevõtte paigutamisel hoonesse. “Kui planeeritakse äri- ja eluhoonet, tuleks hoonele ehitus- ja kasutusluba andes väga täpselt paika panna, milliseks otstarbeks äriruumide osa sobib,” selgitas Kallaste ja lisas, et lubade menetlemise protsessis saanuks probleeme ennetada ja müraga arvestada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles