Pärnus haigestunud varaanipoja elu päästis Tartu kirurg

Tõnu Kann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu minizoo omanik Peeter Põldsam palus hetkegi kõhklemata eksootilise hoolealuse elu päästmiseks veterinaarkirurgide abi.
Pärnu minizoo omanik Peeter Põldsam palus hetkegi kõhklemata eksootilise hoolealuse elu päästmiseks veterinaarkirurgide abi. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Suur oli Pärnu minizoo omaniku Peeter Põldsami ehmatus, kui ta hommikul avastas terraariumis varaanipoja kõhust turritava metallora, mis esmapilgul tundus allaneelatud nööpnõelana.

“Ma ei sööda oma loomi nööpnõeltega,” tähendas Põldsam. “Ilmselgelt sattus see ese seedekulglasse akvaariumis allapanuna kasutatava turba, liiva või kuivanud lehepuru seest.”

Mõte loom päästa arstiabile lootes tundus Põldsamile loomulik, ehkki tegu on meie kliimas mitteelutseva ja enamikule siinsetest loomatohtritest tundmatu elukaga, kes pealegi veel titeeas.

“See varaan nägi ilmavalgust alles juuli viimastel päevadel, seega pole pooleaastanegi, ja nüüd siis selline seiklus,” sõnas Põldsam.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles