Kultuuriauhinnad läksid Kihnu, Torisse ja Pärnu

Anu Jürisson
, kultuuritoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pärnumaa omavalitsuste liit kuulutas välja ja andis üle tänavused aasta kultuuriauhinnad. Aastate tegutseja elab Kihnus, aasta üllatus leidis aset Toris, aasta rahvakultuuri tegija ja noor kultuuritegija tegid silmapaistvaid tegusid Pärnus.

Aasta üllataja tiitel otsustati anda Eesti rahvamajade ühingule. Nende korraldatud suvelavastusse „Mälutempel“ Tori aasal ja põrgus Pärnu jõe kaldal oli kaasatud ligemale 300 inimest – rahvatantsurühmadest, koorilauljate, rahvamuusikute ja harrastusnäitlejateni. Humoorikas lugu vaatas tagasi Eesti kultuurilukku kirjandusklassikast tuntud tegelaste pilguga, ühte näidendisse kirjutas nad kokku Urmas Lennuk.

Aasta rahvakultuuri tegija Eneli Rüütli vallutas suuri ja väikesi lavasid, just tema on tantsurühmade Uppsari ja Tuurit-Tuurit kaasahaaravate kavade autor ja juhendaja. Samuti juhendab ta lapsi Uulu põhikoolis ja Häädemeeste naisrühma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles