Indrek Tarand: Kas ma tüssan? No ei tüssa (38)

Kalev Vilgats
, Pärnu Postimehe arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Selleks, et riigikokku kandideerida, peab olema valimisringkond. Indrek Tarandi ringkond on Pärnumaa.
Selleks, et riigikokku kandideerida, peab olema valimisringkond. Indrek Tarandi ringkond on Pärnumaa. Foto: Lilli Tölp

Euroopa Parlamendi liige, Pärnumaa valimisringkonnas sotside nimekirja esinumbrina riigikokku kandideeriv Indrek Tarand osales Pärnus heategevuskontserdil ja toidupanga aktsioonis Ülejõe Selveris. Oli mõni kokkusaamine ja ta andis intervjuu Pärnu Postimehele. Veendusin taas selles, mida olen teadnud üle 30 aasta. On mitu Indrek Tarandit: tõsine, oma seisukohti hästi argumenteeriv poliitik, lõbus jutuvestja, krutskimees, kes alati on valmis mõne vimka viskama, väärtusi hindav pereinimene. Ammune tutvus lubab probleemivabalt sinavormis juttu ajada.

Kas sulle on poisipõlves niimoodi ihunuhtlust antud, et pärast oli kannikatel hell istuda?

Jah, muide, siinsamas Pärnus. Aasta oli 1980 ja meie olime punkarid. Meie väljanägemine ei meeldinud Rüütli (tollal Kalevi) tänava otsas pidu pidanud merekooli kursantidele, kes pidasid meid mingiteks saksa jäänukiteks.

Kuna neid tuli sealt nagu herilasepesast mingi 40 tükki ja meie olime kolmekesi, siis püstitasime üsna kiire jooksurekordi Rüütli tänaval, mis tol ajal oli rahvast täis, mitte tühi nagu praegu. Omast arust peitsime ennast hästi ära mingisse aeda, aga meid saadi kätte. Seda nimetati vist rahvastevaheliseks vaenuks (naerab).

Kommentaarid (38)
Copy
Tagasi üles