"Aktuaalne Pärnumaal” vaagis linna aasta tegu

Pärnu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tre Raadio ja Pärnu Postimehe ühissaates “Aktuaalne Pärnumaal” arutlesid raadiost Regina Jaakson ja lehest Siiri Erala ning Kalev Vilgats Pärnu selle aasta teo üle, milleks valiti rahvahääletusel Pärnu uue bussijaama valmimine.
Tre Raadio ja Pärnu Postimehe ühissaates “Aktuaalne Pärnumaal” arutlesid raadiost Regina Jaakson ja lehest Siiri Erala ning Kalev Vilgats Pärnu selle aasta teo üle, milleks valiti rahvahääletusel Pärnu uue bussijaama valmimine. Foto: Mailiis Ollino / Pärnu Postimees

Tre Raadio ja Pärnu Postimehe ühissaates “Aktuaalne Pärnumaal” arutlesid raadiost Regina Jaakson ning lehest Siiri Erala ja Kalev Vilgats Pärnu selle aasta teo üle. Jaakson küsis, kas hoone on aasta tegu.

Siiri Erala arvates oli bussijaama aasta teoks valimine ootuspärane, sest seda pakuti juba mullu, kui sisetööd veel käisid. Kuigi aasta teo hääletusel teise koha saanud Mai kooli õpilaste oma koolivenna ravi toetuseks korraldatud heategevuslaada vahel käis vahepeal isegi tihe rebimine, jäi peale bussijaam, kuna seda kasutavad väga paljud inimesed. Ent õpilaste ettevõtminegi kõnetas avalikkust.

Vilgats meenutas, et Pärnul polnudki üle poole sajandi õiget bussijaama, sest see asus kunagises elamus. Vilgats nimetas ennast materialistiks, kellele meeldivad teod, mida saab käega katsuda ja mis jäävad linnapilti, sest spordisaavutused ja kultuurisündmused kipuvad ajapikku ununema.

Jaakson tunnustas Pärnumaa ühistranspordikeskuse juhatajat Andrus Kärpukit, kes on saanud palju vett ja vilet, kuid teinud samuti palju Pärnumaa ühistranspordi heaks ja bussijaam on üks väljundeid.

Aasta teo valimisel sai hääletada 15 kandidaadi poolt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles