Põllumajanduses jääb seljataha keeruline põua-aasta

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hannes Isand avaldas, et põud võttis poole saagist.
Hannes Isand avaldas, et põud võttis poole saagist. Foto: Mailiis Ollino

Lõppeva aasta suvi oli puhkajatele ülimõnus, aga karja- ja põlluharija otsmik tõmbus seda enam murekortsu, mida kauem püsis maist alanud kuivus ja kuumus. Milliste mõtetega vaatavad lahkuvale raskele põua-aastale ja peagi saabuvale uuele Pärnumaalt edukamate põllumajandustootjate esikümnes troonivad osaühingud Vändra ja Surju PM, rääkisime OÜ Vändra tootmisjuhi Kaido Madissoni ja OÜ Surju PMi tegevjuhi Hannes Isandaga. Mõlemad on tuntud tegijad, Carl Robert Jakobsoni konkursi laureaatidena Pärnumaa populaarseimad põllumehed.

Pärnust põhja jääva OÜ Vändra 1300pealise kõrgetoodangulise piimakarja ninaesisele mõeldes ütles Madisson, et kokkuvõttes elavad loomad talve üle ja suutäisi lugema ei pea.

“Rohi ei kasvanud suve alguses ja silo esimene niide jäi napiks, ädal ei kasvanud ja teisest niitest ei olnud tonni hektari pealt koguda. Kolmanda ringi ajaks oli rohi küllalt kõrge, aga sattusime valele ajale, kuigi kuulasime ilmateadet. Ja üks hoidlatäis on nagu hapukapsas, hädapärast sööt,” tõdes Madisson.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles