Paavsti kasutatud kantsel jõudis Pärnu

Tõnu Kann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vähestel preestritel peale isa Wodeki on võimalik pidada oma kogudusele jutlusi kantslist, kust on kõnelnud Rooma paavst.
Vähestel preestritel peale isa Wodeki on võimalik pidada oma kogudusele jutlusi kantslist, kust on kõnelnud Rooma paavst. Foto: Mailiis Ollino / Pärnu Postimees

Katoliku kirik annetas Pärnu kogudusele kantsli, kust paavst Franciscus Tallinnas Vabaduse väljakul rahvast õnnistas.

“Seoses paavsti Eesti visiidiga otsustasime temaga seotud esemeid jagada eri koguduste vahel justkui paavsti sõnumit edasi andes,” sõnas roomakatoliku kiriku Eesti piiskop Philippe Jourdan, kui johannesepäeval Pärnus missal teenis ja sellestsamast kantslist sõna võttis.

Pärnu katoliku kogudus on väiksearvuline, kuid käib koos iga nädal. Tänavusest aastas on neil Pärnus oma preester, isa Wodek.

Pärnu katoliiklastel pole linnas oma kirikut, küll aga kabel Karusselli 27, kus nüüd asub paavsti õnnistatud kantselgi.

Karusselli 27 elasid enne teist maailmasõda katoliku kiriku nunnad, kes pidasid hoone esimesel korrusel lasteaeda. Nõukogude okupatsiooni ajal võeti maja kirikult ja see anti usklikele tagasi Eesti taasiseseisvumise järel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles