Pärnumaa aasta külas Jõesuus särab pärlina külamaja

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Külakõrtsi baaridaam Kairi Tiits lisab maitsvale toidule kosutava naeratuse.
Külakõrtsi baaridaam Kairi Tiits lisab maitsvale toidule kosutava naeratuse. Foto: Urmas Luik

Jõesuu küla rahvas saadab vana aasta ära ja tervitab uut külamajas, mis valmis kingitusena kogukonnale ja koduriigile. Ettevõtlik ja hakkaja, endisega võrreldes rohkem kui topelt suurema Tori valla küla Jõesuud tunnustas MTÜ Pärnumaa Kodukant aasta küla nimetusega, millega kaasneb austav kohustus kandideerida tuleva aasta maapäeval Eesti aasta külaks.

“Peab selleks valmis olema, me ju ei osanud arvatagi, et meid valitakse aasta külaks,” möönab MTÜ Viira Arendusseltsi juhatuse liige Tiia Kass, kes Aaro Saare ja piirkonna arengusse panustajatega tõestab tegudega, et haldusreformi järelgi pole Jõesuu suure valla ääremaa.

Külamaja särab pärlina ja paistab igalt poolt silma, jõepoolsesse külge on ehitatud terrass ja agrolinnaku poolse külatänava äärde parkla. Välisseinalt hakkab silma “EV 100” logoga mälestustahvel kuupäevaga 03.06.2018, just see pühapäev läheb ajalukku juubelikingitusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles