Galerii: Pärnus süttis advendituli tormis ja vihmas

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esimese advenditule süütamine Pärnus Rüütli platsil.
Esimese advenditule süütamine Pärnus Rüütli platsil. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Pühapäeva õhtul kogunesid vihmast ja tormist end häirida laskmata sajad pärnakad Rüütli platsile, et üheskoos süüdata esimene advendituli.

Enne kui Pärnu Eliisabeti koguduse õpetaja Enn Auksmann tormilaternas kantud advenditulega Rüütli platsile jõudis, rõõmustasid linlasi jõulumeloodiatega Kaitseliidu puhkpilliorkester Saxon Tanel Villandi juhatusel ja suisa lausvihmas laulis nooruslik vokaalansambel Greip.

Nagu mitmel pool mujal Eestis kukkus tormituules pikali ka Pärnus Rüütli platsil seisnud kuusk. Seda küll enne ürituse algust ja sai õigeks ajaks taas püsti. Nüüd juba kindlamalt kinnitatud. Vaid mõnemeetrise kuuse taas püsti ajamisega probleeme polnud ja 20meetrine jõulupuu Keskväljakul pidas marutuultele vapralt vastu.

Peale Enn Auksmanni tervitas esimesel advendil linnarahvast volikogu esimees Vahur Mäe, kes soovis kõigile ilusat jõuluaega. Kirikuõpetaja ja volikogu esimees jagasid kõigile soovijatele kodudesse viimiseks advendituld. Tõsi küll, tule jagamine tuules ja vihmas oli parasjagu kannatust nõudev tegevus.

Nii Rüütli platsli kui Keskväljakul süüdati kuuskedel tuled, mis jäävad rõõmustama pärnakaid kogu jõuluajaks.

Seejärel saabusid Rüütli platsile ülemaailmsel jõuluvanade kongressil osalevad jõulutaadid, -memmed ja päkapikud. Ühiselt loeti ette jõuluvanade vanne ja toodi kaasa lumehunnik, kus suudeti isegi suusahüppevõistlus maha pidada.

Lõbus jõulurahvas lahkus puhkpilliorkestri helide saatel mööda Rüütli tänavat ühises rongkäigus Kentuki Lõvisse, kus toimusid lastele mitmesugused põnevad töötoad.

Külma peletamiseks jagasid Lionis klubi Koidula klubi liikmed linlastele sooja teed ja jõuluglögi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles