Pärnu noorte vabaajakeskus pürib aasta noortekeskuseks

Joosep Laik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Noorte debatt noorte vabaajakeskuses.
Noorte debatt noorte vabaajakeskuses. Foto: Mailiis Ollino

Kuu lõpus, 31. jaanuaril noortevaldkonna tunnustussündmusel kuulutab haridus- ja teadusminister Mailis Reps välja selle valla kõige vägevamad tegijad, kes võistlevad 12 kategoorias. Aasta noortekeskuse nominentide seast leiab Pärnu noorte vabaajakeskusegi.

“Nüüdseks juba üle kümne aasta tegutsenud Pärnu noorte vabaajakeskus võimaldab noortele omaalgatust, osalust, heaolu ja arendab sotsiaalseid oskusi. Noortekeskus teeb igapäevast koostööd noori ümbritseva võrgustikuga, et pakkuda noortele arenemisvõimalusi, millest tulenevalt soovivad noored ise panustada vabatahtlikult noortekeskuse arendamisse,” rääkis nominatsioonist Eesti noorsootöö keskuse peaekspert Birgit Rasmussen.

2018. aastal korraldati keskuses nii mõndagi noortele huvi pakkuvat nagu tasuta trummiring tõrjutusriskis noortele, noorte ja partnerite tunnustamissündmus, “EV 100” raames noorte disainimüüginäitus ja tasuta kontsert, aktiivsed koolivaheajad, ülelinnaline lastekaitsepäev, suvised teemalaagrid.

“Noortekeskus ei jää eemale ka eri arengukavade või -strateegiate koostamisest nii Pärnus kui maakonnas,” ütles Rasmussen.

Pärnu noorte vabaajakeskuse kõrval on tänavu aasta noortekeskuse kategoorias nominendid Kuressaare avatud noortekeskus, Haabersti vabaajakeskus ja Valgamaa Taheva avatud noortekeskus.

Võitja selgub 31. jaanuaril noortevaldkonna tunnustussündmusel. Otseülekannet sealt saab jälgida Eesti noorsootöö keskuse kodulehe vahendusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles