Volikogu ühtlustas Pärnu tiheasustusaladel puude raiumise korra

Pärnu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu linnavolikogu kehtestas linnas tiheasustusaladel kasvavate üksikpuude raiumise loa taotlemise ja selle andmise korra.
Pärnu linnavolikogu kehtestas linnas tiheasustusaladel kasvavate üksikpuude raiumise loa taotlemise ja selle andmise korra. Foto: Margus Ansu

Tänasel linnavolikogu istungil kehtestati Pärnu linna tiheasustusaladel kasvavate üksikpuude raiumise loa taotlemise ja selle andmise kord.

Ühtlustatakse Pärnu linnavolikogu, Paikuse ja Audru vallavolikogu kehtestatud kord, mis reguleerib puude raiumist kogu omavalitsuses. See ei puuduta viljapuude raiumist.

Raieluba on tarvis alates kümnesentimeetrise rinnasdiameetriga puu raiumiseks. Luba annab kodanikule õiguse nii puud langetada kui teha hoolduslõikust ja selles määratakse vajadusel kõrvaltingimused, näiteks puu asendusistutuste korraldamine või raierahu perioodil raie keelamine.

Samuti täpsustab uus kord hoolduslõikuse piirkonnad, kus luba on vaja.

Raieluba ei pea olema näiteks kuivanud ja murdunud okste ning vesivõsude kõrvaldamiseks ning elupuude ja vormipuude hoolduslõikuseks. Samuti okste kärpimiseks juhul, kui oksad varjavad liikluskorraldusvahendit või takistavad jalakäijate ja sõidukite liiklust.

Tuuleheite, tormimurdude ja avariiohtlikkuse korral tuleb linnavalitsust langetatavatest või mahakukkunud puudest esimesel võimalusel teavitada.

Puu raiumise loa annab ja raietööde tingimused määrab Pärnu linnavalitsuse linnavara- ja heakorrateenistus kuu aja jooksul esitatud taotluse alusel.

Raieluba kehtib aasta, välja arvatud juhul, kui see on seotud ehitusloa või -teatise kehtivusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles