Pärnus väitlevad külavanemad ja poliitikud

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Külavanemate kui piirkonna esindajate ja volikogudesse sõnumiviija tähtsuse üle arutletakse Pärnus 26. jaanuaril üleriigilisel foorumil “Külavanem – maaelu kujundaja”.
Külavanemate kui piirkonna esindajate ja volikogudesse sõnumiviija tähtsuse üle arutletakse Pärnus 26. jaanuaril üleriigilisel foorumil “Külavanem – maaelu kujundaja”. Foto: Ants Liigus

Külavanemate kui piirkonna esindajate ja volikogudesse sõnumiviija tähtsuse üle arutletakse Pärnus 26. jaanuaril üleriigilisel foorumil “Külavanem – maaelu kujundaja”. Päeva teises pooles väitlevad erakondade esindajad selle üle, mis saab Eesti maaelust pärast riigikogu valimisi.

Külaliikumise Kodukant juhatuse liige Krista Habakukk rääkis, et eelmisest foorumist möödunud kahe aastaga on toimunud külavanemate staatust muutev haldusreform. Külavanemad peaksid olema omavalitsuse partnerid, neil on kogukonna mandaat nagu volikogu liikmetelgi. Kuid nad näevad elu lähemalt kui vallamajades ja saavad anda mõtteid, et piirkond edeneks.

“Pärnumaal on ametlikke külavanemaid vähe, kuid palju rohkem neid, kes täidavad külavanema ülesandeid,” nentis Habakukk.

Strandi konverentsikeskuses selgub, kuidas Kodukant saab toetada külavanemaid, luua mõjusat partnerlust külade ja omavalitsuste vahel, anda poliitikutele suunad maaelu toetamisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles